top of page

Lieke van Zeeland

Schrijftherapeut & Biograaf

Het boek met jouw verhaal

Sinds 2020 schrijf ik levensverhalen. Ik werkte voornamelijk als tekstschrijver en had één opdracht voor een levensverhaal. Het kon geen toeval zijn dat ik daar in korte tijd meer aanvragen voor kreeg. Ik vond deze opdrachten veel leuker dan de afstandelijke zakelijke teksten die ik schreef die aan allerlei regels moesten voldoen.

Een levensverhaal is rauw en puur. En meteen 'af'. Het gaat daarbij niet altijd om de waarheid, maar om de vervaring van de verteller. Die heeft met eigen woorden een eigen betekenis om haar/hun/zijn leven te beschrijven. Ik neem die woorden over om het verhaal zo authentiek mogelijk op te schrijven. Daarnaast ben ik altijd geïntrigeerd door het levensverhaal. Er is maar weinig voor nodig om mij mee te nemen door jouw leven, ik zit er al snel middenin. Mensen, hoe 'eenvoudig' ook, hebben allemaal een boeiend verhaal. En de kwetsbaarheidom het te durven delen, raakt me keer op keer.

De mensen voor wie ik schrijf, hebben allemaal een bijzonder verleden dat ze ofwel willen doorgeven, ofwel voor zichzelf willen afsluiten. En dat is altijd terug te zien in hun houding. Die verandert, wordt losser, vrijer, luchtiger, noem het hoe je wilt.

Vertellen lucht op en maakt ook dat dingen op hun plek vallen en er een rode draad zichtbaar wordt.

  • Lieke op LinkedIn
  • Lieke op Instagram

Provincie Utrecht, stad Utrecht

EB-Fotografie fotoshoot wandeling Lieke van Zeeland 06-11-2023 03.jpg
Ontwerp-zonder-titel3.png

Jezelf begrijpen

In 2022 lanceerde ik Het Boek Met Jouw Verhaal: een begeleid traject om jezelf te begrijpen door over jezelf te schrijven.
 

Het Boek Met Jouw Verhaal laat je met zachtheid kijken naar wat er is gebeurd en wat je hebt meegemaakt, zoals een buitenstaander dat kan. En dat maakt zoveel duidelijK!

Het zet de poort naar heling, verwerking en zelfliefde open. 

 

Het is nadrukkelijk géén hulp  bij het schrijven van je biografie. Het gaat er niet om of je verhaal goed op papier komt. Het gaat er wel om dat er door je herinneringen op te schrijven, van alles gebeurt met hoe je naar jezelf kijkt en hoe je je leven ziet. Schrijven s helen en dat is wat er gebeurt in Het Boek Met Jouw Verhaal.

Ik heb gezien hoe het partners weer dichter bij elkaar bracht, omdat ze zichzelf beter begrepen en daarom konden zien wat de ander zag. 

 

Ik heb ook gezien hoe ik door het perspectief te veranderen, de ervaring van een nare herinering kon worden bijgesteld naar een lichtere en positievere ervaring. 

 

Terug naar jezel en wie je altijd bent geweest.

"Wie zichzelf kent, kent het AL" ~ Maria Magdalena

Persoonlijke sessies

Koppel Sessies 

Join the Fanclub

Schrijf je in voor onze maillijst en verrijk jezelf met mooie verhalen en uitnodigingen

Thanks for joining us!

Join our Soulfamily

Kom ons versterken met jouw unieke licht. Hoe meer licht, hoe groter de shift!

Foto's van Lieke

Soms geeft een plaatje zo veel meer informatie dan een tekst. 

bottom of page